Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Platforme cloud şi internet wireless în campusuri

2.000 de şcoli din mediul rural vor avea internet, iar ministerele vor beneficia de un sistem de interconectare a informaţiilor, a anunţat miercuri ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, la Antena 3.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2018 - 19:25

"Mă bucur că ieri, în urma comitetului tehnico-ştiinţific, care este organizat la nivelul ministerului comunicaţiilor, a trecut un proiect foarte important pentru sistemul educaţional, wi-fi-ul în campusuri, care înseamnă aşa: că 2.000 de şcoli din mediul rural vor avea acces la internet, că vom avea o bibliotecă şcolară virtuală, că vom avea un catalog electronic, iar copiii vor fi, împreună cu profesorii, pregătiţi pentru tot ceea ce-înseamnă era digitală, care este era de viitor", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul fondurilor europene a mai ţinut să precizeze că a fost lansat şi cloud-ul guvernamental, un proiect ce are rolul interconectării datelor diverselor ministere.

"Alaltăieri am lansat, în sfârşit, cloud-ul guvernamental, care este sistemul care va reuni tot ceea ce-nseamnă interconectare, şi va asigura interconectarea acestor date, de la toate ministerele, şi care ne privesc pe noi: certificatul de naştere, buletinul, toate actele administrative de care avem nevoie. Toate vor fi facilitate pentru voi", a adăguat Rovana Plumb.

Comentarii

loading...