Platforme cloud şi internet wireless în campusuri

2.000 de şcoli din mediul rural vor avea internet, iar ministerele vor beneficia de un sistem de interconectare a informaţiilor, a anunţat miercuri ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, la Antena 3.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2018 - 19:25

"Mă bucur că ieri, în urma comitetului tehnico-ştiinţific, care este organizat la nivelul ministerului comunicaţiilor, a trecut un proiect foarte important pentru sistemul educaţional, wi-fi-ul în campusuri, care înseamnă aşa: că 2.000 de şcoli din mediul rural vor avea acces la internet, că vom avea o bibliotecă şcolară virtuală, că vom avea un catalog electronic, iar copiii vor fi, împreună cu profesorii, pregătiţi pentru tot ceea ce-înseamnă era digitală, care este era de viitor", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul fondurilor europene a mai ţinut să precizeze că a fost lansat şi cloud-ul guvernamental, un proiect ce are rolul interconectării datelor diverselor ministere.

"Alaltăieri am lansat, în sfârşit, cloud-ul guvernamental, care este sistemul care va reuni tot ceea ce-nseamnă interconectare, şi va asigura interconectarea acestor date, de la toate ministerele, şi care ne privesc pe noi: certificatul de naştere, buletinul, toate actele administrative de care avem nevoie. Toate vor fi facilitate pentru voi", a adăguat Rovana Plumb.

Comentarii