Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pesta porcină se extinde în județul Teleorman

Două focare noi de pestă porcină au fost confirmate în judeţul Teleorman, informează, sâmbătă, Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2018 - 12:39

Primul nou focar a fost confirmat într-o gospodărie privată din comuna Cervenia, unde au fost identificaţi doi porci bolnavi.

Cel de-al doilea focar a fost semnalat pe un fond de vânătoare din Teleorman unde au murit mistreţi. Astfel, pe un fond de vânătoare din Slobozia Mândra s-au prelevat probe de la mistreţi morţi şi au ieşit pozitive.

Tudor Viorel, reprezentant al DSV Teleorman, a precizat că specialiştii au mers la cele două focare de pestă porcină şi au aplicat măsurile necesare.

Primul caz de pestă porcină africană din județul Teleorman a fost confirmat marţi, când virusul a fost descoperit la un porc mort, aruncat lângă o pădure.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţase, săptămâna trecută, că au fost confirmate aproape o mie de focare de pestă porcină africană în 246 de localităţi din 13 judeţe.

Comentarii