Percheziţii în cinci judeţe la persoane suspectate de spălare de bani

Poliţiştii din Mureş fac 24 de percheziţii în cinci judeţe, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate că au cauzat un prejudiciu de 500.000 de lei, prin achiziţia şi deţinerea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi spălarea banilor.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

01.08.2018 - 10:35

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Poliţia Judeţeană Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, fac, miercuri, 24 de percheziţii în judeţele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna.

Percheziţiile au loc la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane suspectate de achiziţie şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum şi de spălarea banilor.

În urma cercetărilor a reieşit că, în perioada ianuarie - iulie 2018, membrii unei grupări nestructurate de persoane şi reprezentanţii unor firme ar fi produs alcool în judeţele Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit în judeţele Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali.

Conform sursei citate, sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, prin achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat până în prezent la 500.000 de lei, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Astfel, vor fi puse în executare cinci mandate de aducere. La percheziţii participă şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, precum şi jandarmi de la grupările de jandarmi mobile din Târgu Mureş, Braşov şi Cluj-Napoca.

Comentarii