Nivelul de alertă în baza de la Deveselu este minimal, în ciuda crizei dintre Iran și Occident

Nivelul de alertă la Deveselu este "minimal" și nu a fost modificat, în ciuda tensionării relațiilor dintre statele occidentale și Iran, a declarat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2020 - 22:35

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, fost ministru de Externe al României, a declarat, luni seară, la un post de televiziune, că nivelul de alertă în baza militară de la Deveselu se menține "minimal".

La Deveselu sunt instalate elementele din România ale scutului antibalistic al SUA, menit să protejeze țările membre NATO din estul Europei de un eventual atac cu rachete care ar fi lansate din Orientul Mijlociu. La momentul instalării acestui scut antibalistic, s-a afirmat că atacul care trebuie anihilat ar putea fi reprezentat de rachete lansate din Iran.

Mircea Geoană a mai precizat, luni seară, că nici România, nici alte țări europene membre NATO nu și-au ridicat gradul de alertă, în ciuda crizei apărute în relațiile dintre SUA și Iran.

Pe de altă parte, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că a avut o întrevedere cu generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, și a aflat de la acesta că militarii români își continuă misiunile "în Afganistan și în Orientul Mijlociu".

Amintim că, acum o săptămână, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că militarii români care erau în misiune în Irak au fost mutați într-o altă țară, în urma uciderii de către SUA, în Irak, a unui generalul iranian și amenințării lansate de Iran că va ataca obiective americane din Irak.

Comentarii