Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nădlac: Peste 50 de migranţi, descoperiţi la graniţă ascunşi într-un tir

Peste 50 de migranţi au fost descoperiţi, marţi, ascunşi într-un TIR ce transporta butoaie cu miere în Germania şi urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I. Migranţii provin din Irak, Iran şi Palestina, iar 16 dintre ei sunt minori.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2018 - 14:04

În timpul verificării unui TIR care ieşea din ţară prin PTF Nădlac I, poliţiştii de frontieră au găsit 53 de persoane ascunse printre butoaie cu miere de albine aflate în remorcă, marfa având ca destinaţie o firmă din Germania.

TIR-ul este înmatriculat în România, iar şoferul, în vârstă de 46 de ani, a declarat că nu ştie cum au ajuns migranţii în remorcă.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 32 bărbaţi, cinci femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii, între 9 luni şi 17 ani. Toţi provin din Irak, Iran şi Palestina, iar majoritatea sunt solicitanţi de azil în ţara noastră.

”La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii

loading...