Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Tudorel Toader (Foto: Arhivă)

Ministrul Justiției modifică structura Secției de investigare a magistraților

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat duminică seară că va transforma Secţia de anchetare a magistraţilor în Direcție, pe motiv că actuala conducere a Parchetului General, adică procurorul general Augustin Lazăr, împiedică această structură să funcţioneze.

Mihai Diac 0 comentarii

20.01.2019 - 22:44

„Cunoscând realitatea, ştim ce trebuie să facem. Eu, ca ministru al Justiţiei, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancţiuni. Faţă de aceste abuzuri, avem autorităţi abilitate legal, care au compentenţa partajate, avem Secţie pentru procurori, avem Inspecţia Judiciară, avem plen CSM, avem Secţia specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistraţi. Secţie pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcţioneze, motiv pentru care, cel mai probabil, secţia o vom trasformar în direcţie competentă”, a declarat, duminică seară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la postul România TV.

Ministrul Toader a mai subliniat, pentru a mai aduce un motiv în privinţa transformării statutului Secţiei, că toate sesizările care ajung la Secţia de anchetă trebuie să „treacă prin Ministerul Public”.

Secţia de anchetare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a devenit operaţională în luna octombrie 2018. La această secţie lucrează procuroarea Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru funcția de șef al DNA.

Această Secţie anchetează infracţiunile săvârşite de magistraţi, inclusiv de către membrii CSM. Toate dosarele aflate pe rolul Parchetelor din ţară şi de la DNA, în care sunt implicaţi procurori şi judecători, sunt instrumentate de această Secţie. În momentul în care a devenit operaţională, Secţia a primit peste 1.400 de dosare.

Comentarii