Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Educației cere retipărirea manualului unic de Geografie

Ministerul Educaţiei anunţă că a cerut Editurii Didactice şi Pedagogice retipărirea în totalitate a manualului de Geografie unde au fost depistate erori, toate costurile fiind suportate de către editură, informează Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.08.2018 - 14:21

„Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care îşi rezervă dreptul de a îi acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse. Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunţită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată”, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai subliniat că noile manuale vor fi trimise în şcoli în cel mai scurt timp posibil.

„Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi şi profesori din prima zi de şcoală. Ministerul Educaţiei Naţionale a întreprins până acum toate demersurile şi a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului şcolar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare şi nu este blocată, aşa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenţii, atunci când achiziţia de manuale şcolare a fost mult întârziată din cauza contestaţiilor”, se mai arată în comunicat.

În urmă cu câteva zile, Ministerul Educaţiei anunţa că va realiza o erată pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, după ce au fost depistate greşeli, instituţia precizând că evaluatorii care au avut erori nu vor mai avea dreptul de a participa la selecţiile viitoare şi că poate acţiona în instanţă autorii pentru daunele aduse.

„Ca urmare a erorilor ce au fost depistate în manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, Ministerul Educaţiei Naţionale face următoarele precizări: În prima parte a săptămânii viitoare, va apărea varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a, incluzând şi atenţionări cu privire la varianta din print.Va fi realizată o erată tipărită pentru manualul de Geografie de clasa a VI-a, erată ce va fi trimisă în şcoli până la începutul anului şcolar, astfel încât elevii să primească odată cu manualul şi erata în cauză”, se arată într-un comunicat de presă trimis, vineri, de Ministerul Educaţiei.

Comentarii

loading...