18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi serioase

Astazi, ploi serioase

In tara. Vreme in general instabila. Ploi in cea mai mare parte a tarii, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In sud-estul teritoriului ploi in partea a doua a intervalului. Local, cantitati de apa de peste 20 l/mp iar in zonele deluroase si de munte ale Olteniei, Moldovei si Munteniei, precum si in Transilvania, cantitati de apa de peste 40…50 l/mp. Izolat grindina. Maxime 20-30°C, usor mai ridicate in sud-estul tarii, cu indice de confort termic temperatura-umezeala (ITU) aproape de pragul critic de 80 de unitati; minime 12-22°C, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in vestul tarii si in scadere in sud si est.

Maine ne mai racoreste vantul

In tara. Vreme instabila. Ploi pe arii extinse. In Banat, Crisana si Dobrogea, ploi doar local, indeosebi dupa-amiaza. Izolat, cantitati de apa de peste 25 l/mp in sudul, estul si centrul tarii, precum si in zona de munte. Vant cu unele intensificari in estul teritoriului, dar si in celelalte regiuni in timpul ploilor. Maxime 20-30°C; minime 12-20°C. Presiunea atmosferica, stationara.

Comentariul specialistului

Atat astazi, cat si in urmatoarele zile vremea va fi instabila in tara noastra ca urmare a actiunii conjugate a unui ciclon de origine mediteraneana, in deplasare peste Peninsula Balcanica, si a unei depresiuni de sorginte islandeza, centrata in nordul continentului. Ploile vor fi insemnate cantitativ din cauza bagajului mare de umezeala al masei de aer adecvate. Totodata, regimul termic va marca o scadere treptata de la o zi la alta.

In centrul si estul Europei, ploi torentiale

Vremea va fi in general instabila in nordul, centrul si estul continentului. Va ploua in Arhipelagul Britanic, cea mai mare parte a Peninsulei Scandinavice, Tarile Baltice, Belarus, vestul Ucrainei, Ungaria, Romania, Iugoslavia, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Bulgaria, Macedonia, Albania si Grecia.
In tarile central-est-europene ploile pot fi torentiale, asociate cu intensificari de vant si descarcari electrice iar pe arii restranse cantitatile de apa pot fi mai insemnate. In rest va predomina o vreme frumoasa, cu cer variabil si ploi izolate.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă