10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, ninsori serioase in tot sudul tarii

Astazi, ninsori serioase in tot sudul tarii

In tara. Vreme rece. In toata jumatatea de sud a tarii, pe arii extinse precipitatii sub forma de ninsoare si trecator lapovita, iar in Baragan si Dobrogea si sub forma de ploaie. In restul teritoriului, in a doua parte a intervalului, ninsori izolate. Vant cu intensificari in regiunile sudice. Maxime -4…6°C, mai ridicate pe litoral; minime -10…0°C, mai ridicate in sud-est, pana la 5°C pe litoral. Izolat conditii de polei si de ceata in zonele joase. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, incalzire usoara

In tara. Precipitatii in toate regiunile – in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea predominant sub forma de ploaie, iar in restul teritoriului mixte. Conditii de polei. Vant cu intensificari in sud-est. Maxime
-2…8°C, mai ridicate in Dobrogea pana la 10…11°C; minime
-6…4°C, mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, in scadere, indeosebi in sud-vestul tarii.

Comentariul specialistului

Aerul rece patruns in zilele anterioare in zona geografica a tarii noastre se va mentine si astazi. De maine vremea se va incalzi de la o zi la alta, mai ales catre sfarsitul saptamanii, cand circulatia aerului se va face dinspre sud si va antrena un aer mediteraneean. Braul anticiclonic care a ocupat continentul in diagonala din nordul Spaniei pana in zona Muntilor Urali va slabi in intensitate, iar in sud-estul continentului se va crea o situatie de blocaj. Temperaturile maxime medii multianuale la aceasta data sunt cuprinse intre 4 si 10°C, iar pentru Bucuresti temperatura este de 8°C.

In Europa, vreme frumoasa, dar rece

In cea mai mare parte a Europei, vremea va fi in general frumoasa, dar rece. Va ploua in Italia, Grecia si in vestul Turciei, pe arii extinse, insemnat cantitativ si tot aici vor fi si descarcari electrice. In spatiul cuprins intre Muntii Alpi, Muntii Carpati si Balcani va ninge. Ninsori slabe, izolate mai sunt posibile in estul continentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă