18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, minime chiar sub 0°C

Astazi, minime chiar sub 0°C

In tara. Ziua, in sud-est, local ploi si izolat cantitati de apa de 10-15 l/mp. Incepand din cursul serii, in jumatatea nord-estica, ploi doar pe arii restranse. In zona montana, precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vant cu intensificari la munte si in Moldova. Maxime: 9-17°C; minime: 0-10°C, usor mai scazute in depresiunile din estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, racire

In tara. Vreme in racire, in cea mai mare parte a tarii. Ploi locale in nordul, centrul si estul tarii. In restul teritoriului, ploi izolate. La munte, predominant ninsori, iar spre seara si noaptea, in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei, conditii de transformare a ploii in lapovita si ninsoare. Vant cu intensificari in majoritatea regiunilor si tare in zona montana. Maxime: de la 5-6°C in nordul Moldovei pana la 15-16°C in Oltenia; minime: -4…-6°C. Presiunea atmosferica, relativ stationara.

Comentariul specialistului

Din punct de vedere termic, astazi va fi o zi asemanatoare celei de ieri, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse intre 9°C si 17°C. Duminica, insa, o data cu patrunderea unui aer mai rece (atat in straturile superioare ale atmosferei, cat si in cele inferioare), vremea se va raci in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile vor fi sub mediile multianuale de la aceasta data, cu 5°C pana la 10°C. Aceasta racire va crea conditii propice precipitatiilor predominant sub forma de ninsoare la munte si nu este exclus sa apara doi-trei fulgi de zapada, maine noapte, in Maramures, nordul Transilvaniei si al Moldovei.

In Europa, ploi in est si sud-est

Vremea va fi racoroasa. Cerul va fi mai mult noros in estul si sud-estul Europei, unde va ploua. In restul continentului, innorarile vor fi temporare, iar ploile, izolate, mai ales in zonele montane, dar in primele ore ale zilei va fi ceata.

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă