9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAstazi, averse, vant si grindina

Astazi, averse, vant si grindina

In tara. Vreme in general instabila. Ploi in averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. Ploi pe arii mai extinse in Oltenia, Muntenia, sud-estul Transilvaniei, Moldova si la munte, cu cantitati de apa de peste 20 de l/mp, iar punctiform 35-40 de l/mp. Maxime 18-26°C; minime 6-16°C. Presiunea atmosferica, in usoara scadere.

Maine, ploi peste tot

In tara. Vreme instabila. Ploi in toate regiunile. Averse, insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Local, cantitati de apa insemnate, iar izolat, conditii de caderi de grindina. Maxime 16-24°C; minime 6-16°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in vestul tarii.

Comentariul specialistului

Astazi si maine, sud-estul continentului si implicit regiunile tarii noastre se vor afla intr-un camp relativ scazut, ca urmare a prezentei la nivelul solului a unui nucleu depresionar. Fronturile atmosferice aferente lui isi vor face simtite prezenta pe o componenta sud-vest, nord-est. Din pacate, structura de altitudine este de asa maniera incat circulatia aerului se face tot din sector sud-vestic, deci un aport destul de ridicat de umezeala din zona Mediteranei. In aceste conditii, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, cu ploi in aversa, descarcari electrice, izolat grindina si cantitati mai insemnate de apa in cea mai mare parte a Romaniei.

In Europa, tot innorat

Cerul va fi mai mult noros, exceptand vestul, sud-vestul si estul extrem al Europei, unde va fi variabil. Va ploua in Peninsula Balcanica, Ucraina, Republica Moldova si republicile baltice, Finlanda, Austria, Danemarca, Belgia si Olanda, local in tarile scandinave si in Italia si izolat in restul continentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă