Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maraton ”100 de ani – 100 de km.” între Cluj și Alba Iulia

Peste 100 de sportivi, profesionişti şi amatori, reprezentând Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei au alergat sâmbătă în "Maratonul 100 de ani - 100 de km", desfăşurat de la Cluj Napoca şi până în "Oraşul Marii Uniri".

Share

George Coman 0 comentarii

24.11.2018 - 19:21

La startul evenimentului, participanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Alexandru Orosz, militarul care şi-a pierdut vineri viaţa într-un incident în gara din Alba Iulia, transmite Agerpres.

Un drapel uriaş a fost purtat pe ultimii kilometri, de la intrarea în Alba Iulia până la Sala Unirii, de sportivii care au alergat pe ultimul tronson al maratonului, intitulat sectorul Tricolor.

Concursul a fost constituit din patru probe independente, de semimaraton, care s-au desfăşurat pe distane succesive de 25 de kilometri, respectiv pe sectorul Albastru, între Cluj Napoca şi Tureni, sectorul Galben, între Tureni şi Stejeriş, sectorul Roşu, între Stejeriş şi Aiud, şi sectorul Tricolor, între Aiud şi Alba Iulia.

La finish, în faţa Sălii Unirii, sportivii au fost întâmpinaţi de către şeful Statului Major General, general Nicolae Ionel Ciucă, cel care a transmis şi mesajul Armatei Române către "Oraşul Marii Uniri", şi de locţiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj Napoca, general Nicolae Tonu.

Maratonul "100 de ani - 100 km" a fost organizat de Divizia 4 Infanterie "Gemina" şi Batalionul 136 Geniu "Apulum", cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, Primăriei Municipiului Alba Iulia, S.C. Inter Cars România şi Asociaţia "Eftimie Croitoru".

"În pragul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, prin fiecare kilometru pe care îl vom parcurge, vom marca în mod simbolic jertfa făcută de înaintaşi deoarece România de astăzi este în mare măsură rezultatul sacrificiului nemărginit al ostaşilor români. De aceea se cuvine să îi onorăm şi să le acordăm respectul cuvenit. Militarii de azi salută cu respect şi demnitate cetăţenii 'Oraşului Marii Uniri' şi îi asigură de toată preţuirea lor", au transmis anterior organizatorii.

Comentarii

loading...