MAE: Temperaturi ridicate şi risc incendii de vegetaţie, în Muntenegru

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie şi seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare.

Share

Rl online 0 comentarii

03.07.2019 - 12:04

Pe fondul temperaturilor ridicate s-ar putea produce incendii de vegetaţie.

De asemenea, autorităţile muntenegrene atrag atenţia tuturor cetăţenilor de a evita activităţile în urma cărora s-ar putea produce incendii (utilizarea grătarelor în pădure sau în apropierea vegetaţiei uscate, aruncarea ţigărilor aprinse sau a sticlelor, etc.) şi de a respecta semnele de "Acces interzis" pe durata perioadei de risc maxim de producere a incendiilor, se arată într-un comunicat al MAE, transmis miercuri AGERPRES.

Conform sursei citate, în situaţii de urgenţă se pot apela numerele de telefon: +382 122 (Poliţie), +382 123 (Pompieri), + 382 124 (Ambulanţă), precum şi numărul unic de urgenţă - 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +382 20 618 041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Podgoriţa: +00 382 69 871 760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.podgorica.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Comentarii