Luju.ro: Incendiul de la Clubul Colectiv nu putea fi declanșat de artificiile de scenă

Mână criminală sau tragic incident, creat de o serie de încălcări ale securității la incendii?

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2018 - 22:09

Acestea sunt cele două curente de opinie care circulă în prezent în legătură cu tragedia de la Clubul Colectiv, din noaptea de 30 octombrie 2015, în care au murit arse de vii peste 60 de persoane, într-un incendiu care s-a propagat fulgerător, în anumite momente cu viteza unei deflagrații, după cum au apreciat experții ÎNEC.

Oricare ar fi ipoteza reală, este cert că incendiul de la Colectiv a generat mișcări de stradă ale grupărilor #rezist și ale ONG-urilor finanțate din străinătate, la care s-au raliat mulți cetățeni, și care au dus la demisia premierului Victor Ponta și la căderea Guvernului PSD (înlocuit cu guvernarea Ciolos, “garantata” de forțele de la Bruxelles). Șocanta declarație din noiembrie 2015 a președintelui României Klaus Iohanis: "A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi impus respectarea normelor niciunul nu ar fi trebuit să moară" – alimentează și azi teoria unei crime premeditate, care a avut drept scop debarcarea guvernului legitim, prin crearea în rândul populației a unei emoții puternice, secondate de acțiuni de stradă, dublate de anchete în forță ale DNA împotriva primarului Sectorului 4 Cristian Popescu, zis Piedone, arestat la câteva zile după tragedie.

Lumeajustitiei.ro nu își propune să identifice adevăratul vinovat de producerea tragediei de la Colectiv. Mijloacele de anchetă ale unor jurnaliști sunt dramatic reduse față de posibilitățile de anchetă ale instituțiilor statului. Considerăm însă că avem dreptul și obligația să transmitem îndoielile noastre justificate față de ancheta oficială cu privire la cauzele acestei imense tragedii, cu consecințe sociale și politice excepționale.

Citiți investigația luju.ro AICI.

Comentarii