9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiKlaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden. Ce i-a transmis președintele României

Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden. Ce i-a transmis președintele României

„Stimate domnule Preşedinte-ales, am deosebita onoare şi plăcerea de a vă adresa felicitările mele cu ocazia alegerii dumneavoastră în funcţia de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii. România, în calitate de partener strategic de încredere al Statelor Unite, rămâne ferm angajată să continue promovarea obiectivelor noastre comune de securitate strategică, apărare şi economice. Mandatul dumneavoastră de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii va marca, cu siguranţă, consolidarea în continuare a cooperării deja excelente dintre România şi Statele Unite, la care aţi avut deja o contribuţie substanţială, în calitate de Vicepreşedinte.”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României reafirmă poziția de partener strategic pe care țara noastră o are cu SUA și dă asigurări că România rămâne ferm alături de SUA pentru a face faţă provocărilor actuale, de la sănătate la economie şi schimbări climatice, şi de la securitate la drepturile omului.

„România rămâne angajată să îşi aducă aportul în ceea ce priveşte cheltuielile de apărare şi să contribuie în continuare la securitatea, prosperitatea şi rezilienţa comunităţii globale a democraţiilor. Vă doresc mult succes în preluarea mandatului dumneavoastră de Preşedinte al Statelor Unite ale Americii în acest context complex şi aştept cu interes să lucrăm împreună în scopul promovării obiectivelor noastre comune.”, a adăugat președintele României.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă