Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulie 2019, luna cea mai caldă înregistrată vreodată în lume

Luna iulie 2019, marcată de o caniculă excepţională în Europa, a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în lume, devansând luna iulie 2016, potrivit datelor serviciului european Copernicus privind modificările climatice, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2019 - 14:37

”Luna iulie este în general cea mai caldă lună a anului în lume, însă potrivit datelor noastre (această lună iulie 2019) este de asemenea cea mai caldă înregistrată vreodată, cu puţin”, a anunţat luni, într-un comunicat şeful serviciului, Jean-Noël Thépaut.

”Odată cu continuarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi impactul asupra creşterii mondiale a temperaturilor, recorduri continuă să fie bătute”, a subliniat el.

Potrivit datelor Copernicus, mercurul a urcat în iulie cu 0,04°C mai sus decât la precedentul record din iulie 2016, un an marcat de influenţa unui puternic El Niño.

Această diferenţă este atât de slabă, încât este posibil ca alte organisme de referinţă, care colectează şi analizează date în mod puţin diferit, să nu reuşească să ajungă la aceeaşi concluzie, se arată în comunicat.

Agenţia atmosferică americană NOAA nu şi-a publicat încă concluziile cu privire la luna iulie.

Potrivit Copernicus, temperatura lunii iulie 2019 a fost cu 0,56°C mai mare ca media perioadei 1981-2000. Aceasta este cu aproape 1,2°C mai mare decât nivelul preindustrial - baza de referinţă a experţilor ONU cu privire la climă.

Comentarii