Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis, de Ziua Internaţională a Romilor: Un bun prilej pentru a condamna manifestările rasiste

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a romilor, prin care şi-a reafirmat hotărârea de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2019 - 10:23

Iohannis condmnă, de asemenea, ”manifestările rasiste şi de marginalizare a cetăţenilor care aparţin acestei etnii”.

„De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunităţii roma din ţara noastră. Reînnoiesc cu acest prilej angajamentul meu în favoarea valorificării diversităţii noastre culturale, ca şi hotărârea mea, în calitate de Preşedinte, de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice. Ziua etniei romilor din ţara noastră, care se marchează odată cu Ziua Internaţională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste şi de marginalizare a cetăţenilor care aparţin acestei etnii”, a transmis Iohannis.

Şeful statului afirmă că ziua de 8 aprilie ”va fi cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială şi culturală a romilor va da roadele aşteptate”.

”Îmi doresc ca prin angajamentul autorităţilor şi al societăţii civile, prin efortul majorităţii şi al minorităţilor etnice deopotrivă, să construim societatea dezvoltată, educată, tolerantă şi incluzivă pe care ne-o dorim pentru copiii noştri”, a mai transmis şeful statului.

Ziua internaţională a romilor este marcată în 8 aprilie şi aminteşte de data la care, în anul 1971, s-a desfăşurat, la Londra, primul congres internaţional al romilor, fiind acreditat oficial termenul ''romi'' pentru a-i desemna pe membrii etniei.

Comentarii

loading...