13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de oameni s-au alăturat teroriștilor în ultimii ani

Zeci de mii de oameni s-au alăturat teroriștilor în ultimii ani

În ultimii ani circa 20.000 de islamiști străini, dar și 3.000 de occidentali, s-au alăturat organizațiilor teroriste din Siria și Irak, potrivit Huffington Post care a prezentat și mărturiile mamelor unor terorişti occidentali, relatează Mediafax. 

Astfel, conform estimărilor serviciilor secrete occidentale, circa 20.000 de militanţi islamişti s-au alăturat în ultimii ani organizaţiilor teroriste din Siria şi Irak, în principal reţelei fundamentaliste sunnite Stat Islamic. Dintre aceşti islamişti, 3.000 provin din ţări occidentale, o situaţie care a generat de mult temeri privind revenirea acestora pentru a comite atentate.

Citește și: Cine este teroristul Abdelhamid Abaaoud, care ar fi orchestrat atentatele din Paris

Publicaţia Huffington Post prezintă mărturiile mamelor unora dintre teroriştii care luptă în Siria şi Irak.

Christianne Boudreau, din Calgary (Canada), urmăreşte de câteva luni toate înregistrările video cu execuţii şi mesaje de ameninţare difuzate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Femeia urmăreşte un singur lucru: să vadă ochii fiului său Damian în spatele cagulelor teroriştilor sunniţi. După moartea lui Damian, Christianne Boureau s-a confruntat cu depresie severă. “De fiecare dată când încerc să adorm, nu am linişte”, explică femeia.

În Copenhaga (Danemarca), Karolina Dam era îngrijorată de şapte luni de plecarea fiului său Lukas în Siria. Recent, femeia a aflat că fiul ei fusese rănit în oraşul sirian Alep. Peste câteva zile, Karolina Dam a aflat că fiul ei a murit în confruntările militare din Siria.

Citește și: Europol: Statul Islamic ar putea comite noi atentate în UE

În Norvegia, Torill, o femeie care preferă să nu îi fie dezvăluit numele de familie, a aflat recent că fiul ei, Thom Alexander, a murit în Siria. Mama a primit şi o fotografie cu cadavrul fiului ei.

Într-o situaţie similară se află şi Saliha Ben Ali, o femeie din Bruxelles (Belgia) care a fost informată recent de moartea fiului ei, Sabri, în vârstă de 19 ani.

În cele mai multe cazuri, adolescenţii occidentali deveniţi terorişti erau persoane care nu s-au integrat în societăţi, confruntându-se deseori cu situaţii în care se simţeau marginalizaţi.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă