9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialStare de urgenţă la New York înainte de sosirea uraganului Irene

Stare de urgenţă la New York înainte de sosirea uraganului Irene

Locuitorii New Yorkului se pregătesc să înfrunte uraganul Irene şi au fost sfătuiţi de primarul lor să-şi facă stocuri de produse de primă necesitate şi să-şi facă bagajele pentru a fi gata de plecare în cazul în care urganaul Irene se va abate asupra oraşului lor în cursul acestui weekend, transmite Agerpres.

Starea de urgenţă a fost declarată pe întreg teritoriul statului de către guvernatorul Andrew Cuomo cu scopul de a asigura cea mai bună coordonare posibilă a tuturor serviciilor de urgenţă.

Şi în statul vecin New Jersey autorităţile au ordonat evacuarea mai multor sute de mii de persoane în zona Cap May.

Totul va depinde de traiectoria uraganului Irene care joi mătura insulele Bahamas şi care a provocat până în prezent moartea cinci perosane în Caraibe. Traiectoria sa actuală îl îndreaptă direct spre Coasta de Est a Statelor Unite pe care uraganaul, situat la circa 1.000 de kilometri de Carolina de Nord, ar putea să o atingă sâmbătă.

Primarul New Yorkului nu a exclus posibilitatea ca, ‘în cel mai rău caz’, anumite zone de coastă să fie evacuate în întregime, în special Coney Island şi Manhattan Beach în Brooklyn, Far Rockaway şi Broad Channel în Queens, precum şi alte sectoare de coastă din Staten Island.

Ultimul uragan care s-a abătut asupra New Yorkului a fost Gloria, în 1985.

Michael Bloomberg a ţinut să-i asigure pe locuitorii marii metropole americane că sunt mobilizate toate serviciile de urgenţă şi a exclus posibilitatea ca zgârie-norii din New York să fie ameninţaţi. Pericolul principal, a subliniat el, îl vor reprezenta inundaţiile şi căderile de arbori, dacă vor cădea ploi torenţiale pe un sol deja plin de apă după săptămâni de ploaie.

Cu vânturi de peste 185 de kilometri la oră, Irene este un uragan din categoria 3 pe scara Saffir-Simpson ce numără cinci trepte. Centrul american pentru uragane, cu sediul la Miami, a anunţat joi că Irene este pe cale de a se intensifica.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă