10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSchimb de focuri, soldat cu morți, în fața Poliției din Sydney

Schimb de focuri, soldat cu morți, în fața Poliției din Sydney

Un schimb de focuri, care a avut loc în fața sediului central al poliției din Sydney, s-a soldat cu doi morți, printre care și un angajat al insituției.

Atacul a avut loc vineri după-amiază, în statul New South Wales, în care se află capitala Australiei, Sydney. Autorităţile din New South Wales au anunţat că un angajat al poliţiei australiene, de profesie informatician, a fost împuşcat mortal de un bărbat înarmat în momentul în care ieşea din clădirea instituţiei, potrivit Mediafax.

Atacatorul s-a apropiat de victimă în momentul în care aceasta părăsea sediul central din Parramatta în jurul orei 16.30 (07.30 – ora României) când a împuşcat-o mortal. Apoi, a pătruns în clădire unde a continuat atacul, fiind împuşcat mortal, la rândul său, de poliştii în schimburi de focuri, potrivit unui reprezentant al poliţiei din New South Wales, comisarul Andrew Scipione.

O sursă din poliţie a declarat pentru agenţia australiană Fairfax că activitatea de monitorizare a unui posibil atac asupra sediului central al poliţiei din Parramatta a fost intensificată în ultimele săptămâni ca urmare a operaţiunilor ample desfăşurate de combatere a cazurilor de omucidere, droguri, crimă organizată din Orientul Mijlociu.

Aceeaşi sursă a adăugat că fiecărui ofiţer i s-a ordonat să poarte armele din dotare asupra lor tot timpul, chiar şi când se află la birou, precizând că poliţia australiană din Parramatta ar fi aflat că este ţinta unui posibil în urmă cu 12 luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă