Nord-coreenii, victimele maniei propriului Guvern. Care este "preţul" plătit de cetăţeni pentru experimentele nucleare desfăşurate pe teritoriul statului asiatic

Nord coreenii sunt afectaţi de radiaţiile emanate de experimentele nucleare desfăşurate de Guvernul de la Phenian. Mulţi dintre aceştia suferă de boli incurabile.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 04.10.2016 - 09:52

Coreea de Nord se confruntă cu un val de boli incurabile şi de morţi survenite în urma radiaţiilor produse de experimentele nucleare, transmite Daily Mail.

Luna trecută, guvernul de la Phenian a desfăşurat un experiment secret în urma căruia s-a declanşat un cutremur de 5.3 grade pe scara Richter. Această acţiune a fost imediat condamnată de statele vecine şi de SUA. 

Coreenii plătesc zilnic preţul experimentelor nucleare desfăşurate în zona Punggye-ri, declară un dezertor pentru media americană. Sursa a mai adăugat pentru Daily Star faptul că regiunea munţilor Mantapsan este contaminată de radiaţiile emise în urma experimentelor nucleare desfăşurate aici. 

“Această manie a guvernului de la Phenian condamnă cetăţenii la o viaţă în chinuri. Sursele de apă sunt contaminate, iar persoanele care intră în contact cu aceste resurse suferă boli incurabile, malformaţii, efectele fiind devastatoare.”

Oficialii nord-coreeni  au declarant că au reuşit să proiecteze un "focos nuclear care a fost standardizat pentru a putea fi montat pe rachetele balistice strategice".

Președintele sud-coreean, Park Geun-hye, a declarat că testul este o încălcare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate și l-a acuzat pe omologul său de "nepăsare maniacală". 

Coreea de Nord se află sub o interdicție internațională privind dezvoltarea și testarea tehnologiilor nucleare și de rachete, dar a desconsiderat acest contract de mai multe ori în ultimii ani. Statul asiatic își propune să dezvolte o rachetă înarmată nuclear, care ar putea ajunge pe continentul american.

Citește totul despre:

Comentarii