9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMeridiane

Meridiane

Bush invita ziaristii la Guantanamo

Presedintele american, George W. Bush, a invitat ziaristii sa mearga la penitenciarul de la Guantanamo Bay (Cuba) pentru a vedea care sunt conditiile de detentie de acolo, relateaza AFP.
Organizatia pentru apararea drepturilor omului Amnesty International a calificat, intr-un raport recent, inchisoarea de la Guantanamo ca fiind un “gulag”, acuzatie considerata absurda de Bush.

“Califul din Koln” -detentie pe viata

Un tribunal din Istanbul l-a condamnat la inchisoare pe viata pe islamistul turc Metin Kaplan, supranumit si “Califul din Koln”, acuzat de tentativa de inlaturare a regimului de la Ankara, relateaza AFP. Expulzat din Germania si acuzat de tentativa de lovitura de stat in Turcia, Kaplan a respins orice acuzatie de terorism. Supranumit “Califul din Koln” de presa germana, el conducea miscarea Uniunea comunitatilor islamice, cunoscuta drept “Statul Califatului”, o organizatie islamista care complota in vederea inlaturarii regimului de la Ankara si care a fost interzisa inca din 2001.

Imigranti ilegali intr-un complex nuclear american

16 imigranti ilegali au avut acces, anul trecut, intr-unul dintre cele mai sensibile laboratoare de producere a armelor nucleare din Statele Unite, arata un raport al Departamentului American pentru Energie, relateaza CNN. Anchetatorii au stabilit ca cei 16 imigranti au lucrat ca muncitori la Complexul National de Securitate Y-12 de langa oraselul Knoxville, in statul Tennessee. Ei au folosit “acte false” si “au avut acces de mai multe ori in complex”, subliniaza documentul, care detaliaza modul in care imigrantii, care foloseau carti verzi false, au reusit sa obtina permise de acces.

Masini-capcana, arme si pasapoarte

Armata americana a descoperit masini-capcana, arme si pasapoarte straine in timpul operatiunii Spear, desfasurata in orasul Karabilah din vestul Irakului, au anuntat surse militare americane. Armata americana a mai anuntat ca de la inceputul operatiunii a omorat 53 de rebeli.

Deshumari la Srebrenita

Experti bosniaci au anuntat ca au exhumat in ultimele saptamani, dintr-o groapa comuna din nord-estul tarii, cadavrele a 240 de musulmani, victime ale masacrului de la Srebrenita, comis, in 1995, de fortele sarbe in estul Bosniei, relateaza AFP.
“Arhitectii” acestui masacru, fostii lideri ai sarbilor bosniaci, Radovan Karadjici si Ratko Mladici, inculpati pentru genocid de Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, se ascund in continuare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă