17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLondra a fost afectată de o a doua noapte de violenţe şi...

Londra a fost afectată de o a doua noapte de violenţe şi jafuri

Londra a fost afectată de o a doua noapte de violenţe şi jafuri, iar poliţia vorbeşte de un val de “activitate infracţională la indigo”, după revoltelte din Tottenham, relatează NewsIn.

Ofiţeri de poliţie au fost atacaţi, iar mai multe maşini ale forţelor de ordine au fost avariate, potrivit Poliţiei Metropolitane.

Un magazin din cartierul Brixton, din sudul Londrei, a fost incendiat, în timp ce altele au fost jefuite, aparent de 200 de tineri. Trei ofiţeri au fost răniţi, după ce au fost loviţi de o maşină, în timp ce încercau să facă o arestare în cartierul Waltham Forest, tot din estul Londrei.

Tulburării ale ordinii şi liniştii publice au fost înregistrate şi în cartierele Enfield, Walthamstow şi în alte zone ale capitalei britanice.

Violenţe au mai avut loc la Enfield, în nordul Londrei, unde vitrinele mai multor magazine au fost sparte, iar o maşină a poliţiei a fost avariată. Forţele de ordine au făcut mai multe arestări, dar au dat asigurări că situaţia se află în prezent sub control.

Incidentele au intervenit după revoltele din noaptea de sâmbătă spre duminică, din Tottenham, unde 26 de ofiţeri au fost răniţi în ciocniri, dintre care doi erau internaţi duminică dimineaţa. De asemenea, au fost răniţi trei civili, dintre care doi sunt încă în spital.

Scotland Yard a arestat 42 de persoane în urma violenţelor ce au avut loc după ce circa 300 de persoane s-au strâns în faţa secţiei de poliţie din Tottenham, pentru a cere “dreptate” pentru şoferul de taxi Mark Duggan, în vârstă de 29 de ani, care a fost ucis joi într-un incident armat cu poliţia.

Manifestanţii au aruncat cu sticle incendiare în ofiţerii de poliţie care au izolat zona. Două maşini de poliţie, un autobuz şi clădiri din apropiere au luat foc. Pomperii au stins incendiile, în timp ce poliţia a încercat să împiedice ca magazinele din zonă să fie jefuite. Martori au descris situaţia drept haotică.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă