3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialLondra a fost afectată de o a doua noapte de violenţe şi...

Londra a fost afectată de o a doua noapte de violenţe şi jafuri

Londra a fost afectată de o a doua noapte de violenţe şi jafuri, iar poliţia vorbeşte de un val de “activitate infracţională la indigo”, după revoltelte din Tottenham, relatează NewsIn.

Ofiţeri de poliţie au fost atacaţi, iar mai multe maşini ale forţelor de ordine au fost avariate, potrivit Poliţiei Metropolitane.

Un magazin din cartierul Brixton, din sudul Londrei, a fost incendiat, în timp ce altele au fost jefuite, aparent de 200 de tineri. Trei ofiţeri au fost răniţi, după ce au fost loviţi de o maşină, în timp ce încercau să facă o arestare în cartierul Waltham Forest, tot din estul Londrei.

Tulburării ale ordinii şi liniştii publice au fost înregistrate şi în cartierele Enfield, Walthamstow şi în alte zone ale capitalei britanice.

Violenţe au mai avut loc la Enfield, în nordul Londrei, unde vitrinele mai multor magazine au fost sparte, iar o maşină a poliţiei a fost avariată. Forţele de ordine au făcut mai multe arestări, dar au dat asigurări că situaţia se află în prezent sub control.

Incidentele au intervenit după revoltele din noaptea de sâmbătă spre duminică, din Tottenham, unde 26 de ofiţeri au fost răniţi în ciocniri, dintre care doi erau internaţi duminică dimineaţa. De asemenea, au fost răniţi trei civili, dintre care doi sunt încă în spital.

Scotland Yard a arestat 42 de persoane în urma violenţelor ce au avut loc după ce circa 300 de persoane s-au strâns în faţa secţiei de poliţie din Tottenham, pentru a cere “dreptate” pentru şoferul de taxi Mark Duggan, în vârstă de 29 de ani, care a fost ucis joi într-un incident armat cu poliţia.

Manifestanţii au aruncat cu sticle incendiare în ofiţerii de poliţie care au izolat zona. Două maşini de poliţie, un autobuz şi clădiri din apropiere au luat foc. Pomperii au stins incendiile, în timp ce poliţia a încercat să împiedice ca magazinele din zonă să fie jefuite. Martori au descris situaţia drept haotică.

Cele mai citite

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...
Ultima oră
Pe aceeași temă