Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a numit un nou ambasador la Ankara, în locul lui Karlov, asasinat în decembrie

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a numit un nou ambasador în Turcia, în locul lui Andrei Karlov, asasinat pe 19 decembrie la Ankara, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

19.06.2017 - 16:21

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a numit un nou ambasador în Turcia, în locul lui Andrei Karlov, asasinat pe 19 decembrie la Ankara, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Aleksei Vladimirovici Ierhov a fost numit ambasador al Rusiei în Turcia", informează decretul prezidențial publicat de Kremlin, purtând data de luni.

Diplomatul rus, în vârstă de 57 de ani, a fost consilier pe lângă ambasada Rusiei la Damasc, apoi consul la Istanbul în 2009, unde a rămas în funcție până în 2015. Într-un interviu acordat agenției TASS în luna februarie, diplomatul declara: 'Turcia are un loc special în inima mea. Este o țară extraordinară'.

Predecesorul său, ambasadorul Andrei Karlov, a fost împușcat mortal pe 19 decembrie 2016, în timp ce inaugura o expoziție la Ankara, de un polițist turc în vârstă de 22 ani.

Asasinatul, petrecut în fața a numeroși jurnaliști, a survenit într-o perioadă de încălzire a relațiilor dintre Ankara și Moscova, Kremlinul denunțând atunci o 'provocare' vizând sabotarea acestei reapropieri și 'un act terorist laș și josnic'.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...