Igor Dodon avertizează că ar putea închide Biroul de legătură NATO de la Chișinău, pentru că deschiderea sa ar fi o provocare

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reiterat că deschiderea Biroului de legătură NATO la Chișinău ar fi o provocare din partea țărilor partenere, șeful statului de peste Prut amenințând că în va închide. De asemenea, Dodon a mai precizat că acest birou nu va ajuta în soluționarea conflictului transnistrean, potrivit Independent.md.

Share

Alex Mihăilescu 0 comentarii

Actualizat: 10.02.2017 - 08:57

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reiterat că deschiderea Biroului de legătură NATO la Chișinău ar fi o provocare din partea țărilor partenere, șeful statului de peste Prut amenințând că îl va închide. De asemenea, Dodon a mai precizat că acest birou nu va ajuta în soluționarea conflictului transnistrean, potrivit Independent.md.

“Sugerez tuturor să aştepte. O să-l deschideţi anul acesta, la anul o să-l închidem. După următoarele alegeri parlamentare, dacă o să vă grăbiţi cu deschiderea, o să ajungem la situaţia că vom închide oficiul”, a spus Dodon într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnaliști de ce nu deschide și în Moldova un astfel de birou, precum este și în Moscova, Dodon a precizat că Moldova este o țară neutră, nu este o țară membră a unui bloc militar.

„Rusia nu este ţară neutră. Este ţară membră a unui bloc militar, la fel ca şi Kazahstanul, pe când Moldova este ţară neutră. Totodată, aceste ţări, unde este deschis oficiul NATO, nu au probleme nerezolvate, cum avem noi Transnistria. Deschiderea acestui oficiu mai mult seamănă cu o provocare. Partenerii noştri dacă doresc să ne ajute în rezolvarea problemelor, nu trebuie să meargă la aceşti paşi”, a subliniat şeful statului.


Republica Moldova va avea, din luna aprilie, un Birou NATO la Chișinău, a anunțat, miercuri, ministrul adjunct de Externe, Lilian Darie, într-o ședință de guvern, potrivit Radio Chișinău.

Citește mai multe aici: Republica Moldova va avea un Birou NATO la Chișinău, deși președintele Dodon se opune

Un grup de militari din Republica Moldova trebuia să participe la un exercițiu militar în România, însă președintele moldovean Igor Dodon a refuzat să semneze decretul privind detașarea contingentului militar. Liderul de la Chișinău a confirmat, miercuri, informația, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Bruxelles, după întrevederea cu adjunctul secretarului general NATO, Rose Gottemoeller.

Citește mai multe aici: Igor Dodon a interzis unui grup de militari să participe la un exercițiu în România

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...