15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCRONOLOGIE. Tot ce știm până acum despre atentatele de la Londra. VIDEO

CRONOLOGIE. Tot ce știm până acum despre atentatele de la Londra. VIDEO

O serie de atacuri teroriste au avut loc, sâmbătă noaptea, la Londra, la numai două săptămâni de la atentatul de la Manchester, soldat cu 22 de morți., Atacurile de sâmbătă noaptea s-au soldat cu șase morți și 48 de răniți, conform celui mai recent bilanț. 

BBC News a adunat toate informațiile care se cunosc în acest moment: 

– Poliția și ambulanțele au fost chemate să intervină pe Podul Londrei, la ora 22.08, ora locală, după ce o dubă a intrat în pietoni. 

– Poliția a anunțat că șase oameni au fost omorâți și trei suspecți au fost împușcați în atacul de la Podul Londrei și în apropierea Pieței Borough. Ei au anunțat că o dubă a intrat cu viteză în pietoni, înainte ca suspecții să coboare și să înjunghie mai mulți trecători și un ofițer de poliție.

– Suspecții purtau veste explozive false, a anunțat Scotland Yard. 

– Polițiștii înarmați i-au omorât pe suspecți la opt minute de la primul apel de urgență. 

– Serviciul de Ambulanță al Londrei a anunțat că 48 de pacienți au fost duși la cinci spitale, iar alți răniți au fost tratați la locul incidentului. Peste 80 de doctori au îngrijit victimele pe străzi. 

– Conservatorii și-au suspendat campania generală pentru alegeri. 

– Premierul Theresa May participă la o întâlnire de urgență Cobra cu ceilalți membri ai guvernului. 

– Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă teroristă la ”critic” și a detașat polițiști înarmați pe străzi după 23 mai, la o zi de la atacul de la Manchester, în care și-au pierdut viața 22 de persoane. În 27 mai, nivelul a fost coborât la ”sever”; totuși, acest lucru înseamnă că un nou atac se poate produce oricând, transmite Reuters. În 22 martie, Khalid Masood a intrat cu o mașină înhiriată în pietoni, pe Westminster Brigde, și a înjunghiat un polițist, înainte să fie împușcat mortal. Alte cinci persoane și-au pierdut viața în acest atac. 

În 8 iunie, britanicii au alegeri. 

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă