Alegeri prezidențiale în Iran. Cei doi candidați sunt actualul președinte, Hassan Rouhani, și clericul conservator Ebrahim Raissi

Iranienii își aleg, vineri, noul președinte, având de ales între șeful statului în exercițiu, moderatul Hassan Rohani, și clericul conservator Ebrahim Raissi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

19.05.2017 - 09:22

Iranienii își aleg, vineri, noul președinte, având de ales între șeful statului în exercițiu, moderatul Hassan Rouhani, și clericul conservator Ebrahim Raissi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Birourile de vot s-au deschis la 03:30 GMT. Pentru acest scrutin, la care sunt chemați să participe 56,4 milioane de alegători, alegerea între cei doi candidați se face de fapt între continuarea deschiderii spre lume dorită de Rohani și accentul pe naționalism, susținut de Raissi.

"Când desfășori o acțiune pozitivă, trebuie să o faci cât mai devreme posibil", a spus ghidul suprem Ali Khamenei unui jurnalist înainte de a vota la domiciliul său din Teheran. "Destinul țării este în mâinile iranienilor, care îl aleg pe șeful executivului", a adăugat el.

Alți doi candidați fără șanse la victorie—un reformator și un conservator — și-au menținut candidatura, primul invitând oficial la vot în favoarea lui Rohani, susținut de reformatori și de moderați.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...