12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAcuzații între Germania și Austria pe seama imigranților

Acuzații între Germania și Austria pe seama imigranților

Ministrul german de Interne a acuzat Austria că a transportat imigranţi la frontiera Germaniei, în cursul nopţii, fără a anunţa autorităţile, relatează Mediafax.

“Comportamentul Austriei din ultimele zile depăşeşte limitele”, a declarat Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne.

De Maiziere a precizat, miercuri, la Berlin, că autorităţile austriece nu şi-au informat omologii germani cu privire la sosirea imigranţilor.

El a adăugat că cele două ţări au convenit să coopereze mai eficient, subliniind că se aşteaptă “ca acest lucru să se întâmple imediat”.

Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, a criticat marţi politicile cancelarului Germaniei, Angela Merkel, şi ale Guvernului Austriei în materie de imigraţie.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), filiala bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), este unul dintre cei mai acerbi critici ai cancelarului Angela Merkel în materie de imigraţie.

Într-un interviu acordat ziarului Passauer Neue Presse, Seehofer a acuzat Austria că permite trecerea imigranţilor pe la frontiera cu landul german Bavaria.

“Acest comportament al Austriei afectează relaţiile dintre vecini. Nu poţi să te comporţi aşa cu alţii”, a subliniat Seehofer, insistând că Angela Merkel are sarcina de a discuta cu Guvernul Austriei pentru oprirea fluxului de imigranţi.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă