Încă 7 localități din județul Constanța intră în carantină

Începând cu data de 21 noiembrie, ora 20,00, alte şapte localităţi din judeţul Constanţa vor intra în carantină, ca măsură de reducere a infectării cu noul coronavirus.

Share

Rl online 0 comentarii

20.11.2020 - 19:41

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). „Pentru localităţile Lumina, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, M. Kogălniceanu, Agigea şi Valu lui Traian s-a propus intrarea în carantină începând cu data de 21.11.2020, ora 20,00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere”, a informat Prefectura Constanţa.

Conform sursei citate, în aceeaşi şedinţă a CJSU a fost votată şi prelungirea carantinării zonale din Ovidiu, pentru o perioadă de 14 zile, după ce analiza de risc realizată de DSP Constanţa şi avizată de INSP a relevat faptul că este o măsură necesară.

Pentru măsurile aprobate de CJSU Constanţa vineri, urmează ca Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să dispună hotărârile necesare.

Vineri la ora 20,00 în carantină intră şi municipiul Constanţa.

Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrată vineri este în judeţul Constanţa de 6,13 la mia de locuitori, în municipiul reşedinţă respectivul indice ajungând la 9,35.

Comentarii