Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În seara de marți, Primăria Capitalei poartă bătălia cu numărul 12 împotriva țânțarilor

Primăria Municipiului Bucureşti demarează luni seară, începând cu ora 23,00, cel de-al 12-lea tratament de dezinsecţie-combatere a ţânţarilor în toate cele şase sectoare ale Capitalei, relatează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2018 - 21:38

„Tratamentele vor fi aplicate pe aliniamente stradale, spaţii verzi, scuaruri, în parcuri, spitale, şcoli, grădiniţe, unităţi militare, dar şi în zonele cu vegetaţie abundentă. Pentru aplicarea celui de-al 12-lea tratament, se va acţiona cu 25 utilaje de mare capacitate în sistem ULV (ceaţă) şi 50 de operatori. Cantitatea de substanţă estimată a se folosi este de 200 litri, aceasta fiind biodegradabilă şi neavând efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman. Timpul de acţiune este de cel mult 24 de ore în condiţii de căldură şi umiditate normală”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiaşi surse, echipajele operatorului vor fi însoţite de echipaje ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti, ale Direcţiilor Generale de Poliţie Locală ale sectoarelor şi de inspectori de specialitate din cadrul Primăriei PMB.

Informarea populaţiei a fost realizată prin afişe avertizoare ce au fost amplasate în parcuri. Desfăşurarea acţiunii de combatere a ţânţarilor va avea loc până la ora 5,00, a menţionat aceeaşi sursă.

„În vederea începerii noului an şcolar, din data de 6 septembrie, Primăria Municipiului Bucureşti a efectuat tratamente de dezinsecţie - combatere ţânţari şi deratizare - combatere şobolani în incinta unităţilor de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee etc.), pe străzile adiacente, dar şi în parcurile din proximitatea obiectivelor menţionate”, se arată în comunicat.

PMB a reamintit că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 6 septembrie au fost suplimentate tratamentele de dezinsecţie - combatere ţânţari pe raza municipiului Bucureşti cu încă două tratamente.

„Necesitatea suplimentării tratamentelor a fost dată de sesizările locuitorilor Capitalei înregistrate la linia verde a PMB, de prognozele meteorologice care anunţă temperaturi ridicate şi posibile ploi, dar şi de adresele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care recomandă intensificarea tratamentelor pentru preîntâmpinarea infectării cu virusul West Nile”, a precizat sursa citată.

Comentarii

loading...