13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFirea, despre scandalul în care este implucat viceprimarul Bădulescu

Firea, despre scandalul în care este implucat viceprimarul Bădulescu

Firea a afirmat într-o intervenţie la România Tv că disputa a început după ce Gabriel Mutu a încercat să introducă ilegal pe ordinea de zi o hotărâre privind înlocuirea din funcţie a viceprimarului Bădulescu.

“În primul rând, nu există un astfel de proiect pe ordinea de zi. Eu am convocat potrivit legii această şedinţă de Consiliu General cu 81 de proiecte. Iar domnul Mutu, când şi-a dat seama că a greşit din punct de vedere juridic, a pus presiune pe consilierii generali să iasă urgent din sală ca să vadă care vor fi paşii următori, dorind neapărat să realizeze această răfuială politică şi să-l scoată din consiliu pe viceprimarul Aurelian Bădulescu. Mi-au transmis colegii de la Poliţia Locală şi colegii consilieri că domnul Mutu a ridicat foarte mult tonul, a ţipat, i-a ameninţat şi a aruncat cu o sticlă cu apă, nu cu un pahar cu apă, în domnul Bădulescu, l-a îmbrâncit, l-a şi împins. (…) Bineînţeles, s-a desprins din îmbrânceala domnului Mutu şi domnul Bădulescu a ripostat”, a explicat Firea.

Ea a adăugat că primarul Gabriel Mutu trebuia să fie la o şedinţă a Consiliului local Sector 6.

“Eu cred că un primar trebuie să fie în primul rând printre cetăţeni. Domnul Mutu are, în acest moment, şedinţă de consiliu local la care absentează. În schimb, a venit cu şase gorile la Consiliul General, câţiva sunt în maşină, aşteaptă să intervină, alţii au intrat după dumnealui, a pus o presiune psihologică şi politică faţă de consilierii generali (…). Fac apel la domnul Dragnea să-l calmeze pe domnul Mutu”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai susţinut că în momentul în care va exista un proiect de hotărâre regulamentar în privinţa lui Aurelian Bădulescu, acesta va fi dezbătut în Consiliul General, menţionând: “Politica şi administraţia nu se fac cu pumnul”.

“Interesul este unul singur: faptul că domnul Bădulescu m-a apărat în disputa politică şi publică pe care am avut-o cu domnul Dragnea. Nu este altceva decât pur şi simplu o răzbunare politică. Se doreşte în forţă, ilegal decapitarea viceprimarului Bădulescu. Tot spectacolul îl oferim în detrimentul cetăţenilor. (…) Consilierii sunt ţinuţi captivi sub ameninţarea că îi va exclude din partid”, a mai declarat Firea.

Preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, a anunţat miercuri că PSD Bucureşti a decis retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.

Miercuri seară, Bădulescu s-a arătat nemulţumit, într-o intervenţie la un post de televiziune, de intenţia PSD Bucureşti de a-i retrage sprijinul politic şi a mărturisit că a minţit la Parchet în legătură cu mitingul din 10 august 2018.

”Am minţit la Parchet. Recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Am minţit în legătură cu mitingul din 10 august 2018″, a afirmat Bădulescu, potrivit site-ului www.realitatea.net.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă