Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zbor cu balonul si zborcu parapanta la 10.100 m

In aceasta dimineata, la ora 7.30, pe aerodromul Aeroclubului Teritorial Brasov din Sanpetru, trei temerari din Aeroclubul Romaniei incearca doborarea unui record mondial. "Pilotul parapantist Marius Duta, din Brasov, in echipaj cu ...

Share

Mihail Lechkun 0 comentarii

25.03.2005 - 00:00
In aceasta dimineata, la ora 7.30, pe aerodromul Aeroclubului Teritorial Brasov din Sanpetru, trei temerari din Aeroclubul Romaniei incearca doborarea unui record mondial.
"Pilotul parapantist Marius Duta, din Brasov, in echipaj cu aeronautii Mihai Ilie si Mugurel Ionescu, va zbura cu balonul YR-9002 la 10.500 m, cu intentia de a depasi recordul de 10.100 m cu lansare de parapantist. La zborul de record cu lansare de parapantist se intentioneaza si depasirea recordului de inaltime cu balonul, stabilit la 9.500 m, in 14 decembrie 2005", explica Mihai Pacurariu, membru al Aeroclubului Romaniei.
Momentul marelui zbor a fost stabilit, in primul rand, in functie de informatiile meteorologice, indelung analizate de organizatori. La 11.000 m conditiile sunt extreme: temperaturi scazute, in jur de minus 70 grade Celsius, presiune atmosferica de numai 0,156 m fata de media de la nivelul marii, iar viteza vantului este cuprinsa intre 15 si 50 m/s. De aceea, aeronautii si pilotul parapantist sunt echipati cu instalatii de oxigen.

Citește totul despre:

Comentarii