Un bărbat care a spart o locuință a fost identificat pentru că nu a tras apa la toaletă

Un bărbat acuzat că ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din California de Sud a fost identificat de poliție pe baza probelor ADN pe care le-a lăsat în toaleta casei pe care o jefuise.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2017 - 18:59

Un bărbat acuzat că ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din California de Sud a fost identificat de poliție pe baza probelor ADN pe care le-a lăsat în toaleta casei pe care o jefuise, informează miercuri Associated Press citată de Agerpres.

Suspectul ''și-a făcut nevoile și nu a tras apa'', în timpul unei spargeri ce a avut loc în luna octombrie în orașul californian Thousand Oaks, a precizat detectivul Tim Lohman din cadrul Biroului Șerifului din comitatul Ventura.

Omisiunea bărbatului le-a permis anchetatorilor să colecteze probe și să realizeze un profil ADN. Rezultatul s-a potrivit unui profil existent deja într-o bază de date la nivel național, iar polițiștii l-au găsit pe suspect în locuința sa din orașul Ventura aflat în apropiere.

Andrew David Jensen, în vârstă de 42 de ani, a fost reținut la 28 iulie sub acuzația de pătrundere ilegală pe o proprietate privată, o faptă ilegală, și urmează să fie judecat.

Lohman a declarat că este primul caz pe care îl cunoaște de identificare a unui suspect în urma profilului ADN realizat după analizarea probelor de materii fecale prelevate dintr-o toaletă. ''Când oamenii se referă la proba ADN de obicei se gândesc la mostre de păr sau de salivă'', a spus Lohman, potrivit sursei citate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...