10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTuristii mananca la doi pasi de mortaciuni

Turistii mananca la doi pasi de mortaciuni

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au verificat in week-end modul in care sunt tratati turistii la hotelurile si pensiunile din judetul Prahova. Primul popas a fost la hotelul-restaurant Recola din Branesti, in apropiere de Campina, unde peisajul parea desprins din filmele de groaza. La cativa metri de intrarea in restaurant zacea un cal mort in urma cu peste 15 ore, iar clientii mancau linistiti, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Vizavi era un alt cal mort, dar nimeni nu parea deranjat de peisajul sinistru si de miros. Administratorul societatii a afirmat ca nu poate ridica cei doi cai pentru ca Politia i-a interzis. In zona a avut loc un accident rutier care a fost inregistrat la Politie, iar cercetarile urmau sa continuie nu se stie pentru cat timp. Clientii restaurantului nu pareau deranjati nici de faptul ca li se servea la mese carne “second hand”. Aceasta era fiarta de cate ori aparea cate un nou consumator. Nici hotelul nu oferea conditii prea bune de cazare: camerele era pline de mucegai, lampile nu aveau abajur, iar cearsafurile erau necalcate. Inspectorii ANPC au inchis unitatea pana la remedierea neregulilor.
Un alt obiectiv verificat de inspectori a fost Spitalul Judetean de Urgenta Prahova, unde pacientii erau transportati cu un lift vechi care nu oferea nici o siguranta. De multe ori s-a intamplat ca bolnavii si doctorii sa ramana blocati intre etaje. Suma care ar trebui alocata pentru repararea liftului este de 600 de milioane de lei. Inspectorii nu au oprit functionarea liftului pentru ca este singurul mijloc de transport al bolnavilor de la un etaj la altul. In schimb, conducerea spitalului a fost amendata cu cateva zeci de milioane de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă