10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSMS-uri care anunta situatii de urgenta

SMS-uri care anunta situatii de urgenta

Populatia va fi avertizata prin mesaje pe telefonul mobil (SMS) inaintea producerii unor situatii de urgenta, fapt ce va creste gradul de protectie a cetateanului si va preintampina pierderea de vieti, bunuri si producerea unor blocaje rutiere, fluviale sau a cailor ferate, din diverse cauze, precum caderi masive de zapada, accidente de trafic rutier, feroviar, aerian, naval, inundatii, cutremure, furtuni puternice sau alunecari de teren.
SMS-urile vor fi expediate catre dvs. si in caz de pericole biologice (poluare, epidemii, epizootii, iradieri etc.), al unor incendii de mari proportii, urgente medicale, dezastre sau al altor evenimente care implica masuri suplimentare de protectie sau paza. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a initiat mai multe proiecte – intre care se regaseste si acest “Sistem de avertizare prin SMS pentru situatii de urgenta” pe care-l prezentam, ce va fi generat automat prin intermediul calculatorului catre utilizatorii din baza de date a sistemului national unic pentru apeluri de urgenta 112. Sistemul va functiona pe intreg teritoriul Romaniei.

Lasati-va telefonul deschis!

Astfel, daca transmiterea SMS are loc inainte de producerea unui eveniment, continutul acestui mesaj, de prealarmare, va cuprinde avertizari asupra evenimentului care urmeaza sa se produca, aria estimata de acoperire si timpul aproximativ in care va avea loc.
Daca SMS-ul va fi primit dupa producerea unui eveniment, adica in maxim 15 secunde, continutul mesajului va cuprinde sfaturi de prim-ajutor, informatii despre utilitati, aria de acoperire a evenimentului, posibilele urmari, pericole pentru sanatatea si integritatea populatiei.

Sunteti pe maini bune!

Sistemul national de avertizare prin SMS va fi conectat la principalele institutii cu atributii in monitorizarea evenimentelor la nivel national, si anume Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Centrul seismologic “Vrancioaia”, Administratia Nationala de Meteorologie, Pompieri, Ministerul Mediului, la Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta. Sistemul de avertizare prin SMS poate fi util si in transportul feroviar, precum si producatorilor sau distribuitorilor de utilitati sau pentru activitatile cu grad ridicat de pericol (reactoare nucleare, apa grea, combinate chimice etc.).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă