15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialJoe Coker va canta in ploaie?!

Joe Coker va canta in ploaie?!

Astazi va fi prima seara a Festivalului “Cerbul de Aur”, in care vor concerta concurenti din Macedonia, Lituania, Marea Britanie, Croatia, Grecia, Romania, Italia, Georgia si Malta, prezentati de Ramona Badescu si Cosmin Cernat. Problema cea mai mare pentru organizatori, respectiv TVR, este, insa, starea vremii. La Brasov, ca in aproape toate zonele tarii, este frig si ploua.

Astfel, este greu de spus cum va fi vremea in aceasta seara a festivalului, deoarece meteorologii au anuntat ca pana la sfarsitul saptamanii vremea va fi ploioasa si friguroasa, de toamna timpurie, deoarece temperatura maxima este de 15 grade. Cu toate acestea, in saptamana precedenta, cand a fost foarte cald, s-au vandut aproape toate biletele. Asa ca ramane de vazut daca amfiteatrul din Piata Sfatului se va umple de spectatori sau acestia vor ramane acasa, in fata televizoarelor.
Pana ieri, nici numarul jurnalistilor acreditati la Festivalul “Cerbul de Aur” nu a fost foarte mare. Totusi, in aceasta seara manifestarea se va deschide oficial, avandu-i ca membri ai juriului pe Guy Fletcher – compozitor, presedintele Academiei Britanice de Drepturi de Autor, Nick Feldman – Int l Tar – Sony BMG, Jill Paulsson – Eurovision Junior, Eurovision Song Contest, Marc De Raaff – presedinte si proprietar ToCO INT l Olanda, Ande Paivalainen – producator Trust Music Finlanda, Dumitru Morosanu – director Casa de productie Mondofilm, dar si director al editiilor 1992-1997 ale Festivalului “Cerbul de Aur”, precum si Luminita Anghel – locul 1 la Festivalul “Cerbul de Aur” – editia 2001.
In prima seara de concurs, dupa ora 23,00, va concerta Joe Coker, o legenda a muzicii rock, avand 40 de ani de cariera artistica, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Din pacate pentru spectatorii Festivalului “Cerbul de Aur”, din cauza lucrarilor de pe str. Republicii, accesul in Piata Sfatului va fi mult limitat, acesta efectuandu-se pe str. Muresenilor, unde dupa ora 18.00 circulatia rutiera va fi inchisa. Au fost mobilizati sute de jandarmi si politisti, ca in fiecare an.
Cu toate ca ieri la Brasov ploua, au inceput repetitiile. Oricum, indiferent de vreme, “Cerbul de Aur” ramane un spectacol de televiziune, organizatorii avand grija sa amplaseze cat mai multe aeroterme pe scena pentru ca interpretii sa nu sufere din cauza frigului.
Nici mesterii populari nu s-au lasat intimidati de vreme si si-au anuntat prezenta in numar mare in zona Parcului Titulescu din Brasov. Vor fi prezenti peste 60 de mesteri din tara la acest targ organizat de Asociatia Creatorilor Populari din Romania, condusa de Nicolae Diaconu, care se vor stradui sa dea o atmosfera de sarbatoare festivalului pentru brasovenii care sunt sceptici si care din cauza vremii se vor misca mai greu din casa.

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă