9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialItalia vrea sa ratifice prima Tratatul de aderare la UE a Romaniei

Italia vrea sa ratifice prima Tratatul de aderare la UE a Romaniei

Italia vrea sa fie prima tara care ratifica in Parlament Tratatul de aderare la UE a Romaniei si Bulgariei, a declarat ieri la Ministerul roman al Afacerilor Externe vicepremierul si ministrul de Externe italian, Gianfranco Fini. “Ceea ce s-a intamplat recent in Franta si Olanda nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare pentru romani pentru ca Uniunea Europeana isi va respecta angajamentul luat fata de Bucuresti, deoarece stim ca Guvernul de la Bucuresti lucreaza, face tot ceea ce trebuie pentru a indeplini conditiile aderarii”, a dat asigurari demnitarul italian.
Gianfranco Fini a transmis din partea guvernului italian “multumiri pentru contributia importanta pe care o au foarte multi muncitori romani la economia italiana”, referindu-se atat la companiile italiene din Romania, cat si la numeroasa comunitate de romani din Italia, care “s-a integrat cu usurinta, dobandind un rol din ce in ce mai important” in societatea italiana.
In acest context el a anuntat ca Italia si Romania sunt foarte aproape de incheierea acordului privind reglementarea si gestionarea fluxurilor migratorii, fapt confirmat si de seful diplomatiei romane, Mihai-Razvan Ungureanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă