10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialChestorul Berechet, cercetat pentru tunul imobiliar de la Vidraru

Chestorul Berechet, cercetat pentru tunul imobiliar de la Vidraru

Mai multi procurori de la DNA s-au deplasat recent in judetul Arges, pentru a cerceta traseul ingineriei imobiliare efectuate de chestorul principal de politie Nicolae Berechet cu un teren forestier in suprafata de 9 ha situat pe malul lacului de acumulare Vidraru. Procurorii au strans mai multe documente in acest sens de la Prefectura, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Arges, Directia Silvica si Primariile Mosoaia si Arefu.

Si generalii pot fi anchetati!

Cert este ca Nicolae Berechet, singurul chestor principal din Politia Romana, a supravietuit tuturor schimbarilor de putere din Romania postdecembrista.
De aceasta data insa lui Berechet ar putea sa i se infunde. La sfarsitul anului 2004 el dadea, cu ajutorul PSD, un ultim tun imobiliar. Fostul prefect de Arges, Constantin Tamaga, l-a pus in posesie pe o suprafata de teren forestier de 90.000 mp, pe malul lacului Vidraru. Aceasta desi in comuna lui natala, Mosoaia, existau peste 350 ha de padure neatribuita. Principalii vinovati in derularea acestei inginerii funciare sunt Nicolae Berechet, comisiile locale de Fond Funciar din Mosoaia si Arefu, Comisia Judeteana de Fond Funciar, al carei presedinte era fostul prefect PSD, Constantin Tamaga. Acesta din urma a si validat punerea in posesie a Maritei Berechet, in varsta de 90 de ani, mama generalului. Pe Transfagarasan, in zona unde a fost improprietarit Berechet, metrul patrat de teren se vinde deja cu peste 50 de euro.

Decaderea

Ingineria funciara a generalului Berechet este nu numai imorala, ci si ilegala. “Daca retrocedarea se putea face la Mosoaia si nu s-a facut, trecerea pe Anexa 56 este nu numai imorala, ci si ilegala”, sustine actualul prefect de Arges, Ion Carstoiu. Acesta ne-a confirmat “vizitele” procurorilor DNA in Arges, pentru stragerea documentelor care il privesc pe Nicolae Berechet.
“Este adevarat, DNA ne-a cerut toate documentele prin care Marita Berechet a primit teren in nordul judetului, in zona Lacului Vidraru. In ce ne priveste, am pus la dispozitia procurorilor DNA toate documentele de la Comisia Judeteana de Fond Funciar, care ni s-au cerut, inclusiv harta cu terenurile de la Lacul Vidraru”. Deocamdata, cele 9 ha de padure sunt feliate asemenea unui tort, tocmai in vederea valorificarii fiecarui mp de teren.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă