Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Câte zile naţionale are Romania

De la zile dedicate romilor, poliţiştilor, cercetătorilor, statisticienilor şi învăţătorilor, românii au anual timp de aproape o lună şi jumătate sărbători naţionale instituite prin lege. Procentual, 14% din zilele ...

Share

Marinela Rata 0 comentarii

26.09.2011 - 17:23

De la zile dedicate romilor, poliţiştilor, cercetătorilor, statisticienilor şi învăţătorilor, românii au anual timp de aproape o lună şi jumătate sărbători naţionale instituite prin lege. Procentual, 14% din zilele unui an sunt reprezentate în România de zile naţionale, în care au loc diverse manifestări. La acestea se adaugă şi zilele sărbătorite la nivel internaţional sau mondial.

Astfel, România are, prin lege, nu mai puţin de 51 de zile naţionale. Pe 25 martie, de pildă, este Ziua Poliţiei Române. Tot atunci este şi Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Sclaviei şi Comerţului Transatlantic cu Sclavi. În aprilie, pe 3, este Ziua Jandarmeriei Române, iar în prima duminică din lună este Ziua NATO în România. Pe 8 aprilie, în calendarul sărbătorilor naţionale este trecută din 2006 Ziua Etniei Romilor din România. Pe 29 Aprilie sunt sărbătoriţi veteranii de război.

Când ajungem în luna mai, sărbătorim încă din 2009, în prima duminică din lună, Ziua Mamei, ca a doua duminică să fie dedicată Tatălui. Pe 2 mai este Ziua Naţională a Tineretului, iar pe 9 mai, Ziua Adolescentului.

Pe 10 mai este Ziua Monarhiei, iar de Înălţare sunt sărbătoriţi eroii. Ultima duminică din mai este dedicată Ziua Întreprinzătorilor din România. 5 Iunie este Ziua Învăţământului dar şi Ziua împotriva Violenţei asupra Copilului în România. Tot pe 5 este şi Ziua Mondială a Mediului. Pe 26 Iunie este Ziua Tricolorului şi se suprapune peste Ziua Internaţională împotriva Abuzului de Droguri şi Traficului Ilicit. Prima duminică din iulie este dedicată Justiţiei, iar în a doua duminică este Ziua Statisticianului.

În România se sărbătoreşte şi Ziua Poliţiei de Frontieră, pe 24 iulie. Pe 29 Iulie este Ziua Imnului Naţional. În a doua duminică din septembrie se sărbătoreşte Ziua Metrologiei. Pe 13 septembrie este rândul pompierilor să fie sărbătoriţi. O zi mai târziu, oe 14 septembrie, este Ziua Inginerului Român.

Pe 09 Octombrie este Ziua Holocaustului, care se suprapune cu Ziua Poştei. În 31 Octombrie îi sărbătorim pe feroviari, iar pe 19 Noiembrie pe cercetători şi proiectanţi.

Luna decembrie este dedicată revoluţionarilor. De exemplu pe 22 decembrie este Ziua Libertăţii Române, iar pe 16 decembrie e Ziua Solidarităţii Naţionale Împotriva Dictaturii. Pe 18 Decembrie este Ziua Minorităţilor Naţionale din România. Pe 1 decembrie este Ziua Naţională a României.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...