Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bucati din societatile de stat acordate fostilor proprietari de imobile

Proprietarii ale caror imobile (case si terenuri) au fost confiscate de comunisti vor fi despagubiti in natura, chiar daca acum bunurile lor se gasesc in folosinta unor partide, institutii ale statului sau a altor propritari, a decis ieri ...

Share

Rl online 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Proprietarii ale caror imobile (case si terenuri) au fost confiscate de comunisti vor fi despagubiti in natura, chiar daca acum bunurile lor se gasesc in folosinta unor partide, institutii ale statului sau a altor propritari, a decis ieri Guvernul. Ministrii au ambalat legile proprietatii intr-un pachet, pe care l-au trimis Parlamentului in vederea asumarii raspunderii. "Data asumarii raspunderii nu o stabilim noi, ci birourile permanente ale celor doua Camere", a precizat ministrul Bogdan Olteanu. Acesta a estimat ca intreaga procedura a asumarii raspunderii poate dura intre doua saptamani si 20 de zile.
Pentru proprietarii carora nu li se pot restitui imobilele in natura Guvernul a prevazut infiintarea fondului "Proprietatea", in valoare de cateva miliarde de dolari si constituit din active ale unor mari societati de stat.
Pe lista activelor, aprobata tot ieri, se regasesc: CEC (9,9% din capitalul social), BCR (4%), Romtelecom (30%), Posta Romana (25%), Distrigaz Nord si Sud (cate 12%), filialele Electrica (cate 12%), complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari (cate 15%), Loteria Romana (20%), Imprimeria Nationala (20%), CFR (20%), CFR Calatori (20%), CFR Marfa (20%), Compania "Aeroportul International Bucuresti-Otopeni" (20%), Societatea "Aeroportul International Bucuresti-Baneasa" (20%), Asirom (6,377%), Petrom (10%), Transelectrica si Transgaz (cate 15%), Romgaz (15%) etc.
Pachetul "Proprietatea" introduce in legislatia romaneasca si dispozitii privind renta viagera ce se va acorda proprietarilor de terenuri agricole in varsta de peste 62 de ani si care accepta sa-si arendeze sau sa-si vanda pamantul. "Renta viagera este o optiune, o alegere a proprietarului, legea nu il obliga nici sa arendeze proprietatea si nici sa o vanda", a precizat primul ministru.

Citește totul despre:

Comentarii