Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Exproprieri la Buftea si Mogosoaia Dublarea pasajului denivelat pe DN7 peste calea ferata Bucuresti-Pitesti, la Sabareni, determina noi exproprieri pentru clauza de utilitate publica. Imobilele expropriatilor sunt situate pe raza ...

Share

Rl online 0 comentarii

26.07.2005 - 00:00
Exproprieri la Buftea si Mogosoaia

Dublarea pasajului denivelat pe DN7 peste calea ferata Bucuresti-Pitesti, la Sabareni, determina noi exproprieri pentru clauza de utilitate publica. Imobilele expropriatilor sunt situate pe raza localitatilor Mogosoaia si Buftea. Guvernul a aprobat ca acestia sa primeasca despagubiri in valoare de 76.373,96 RON. Alte exproprieri pentru clauza de utilitate publica au fost aprobate la Sibiu, pentru realizarea variantei de ocolire a acestui municipiu. Pentru sibienii care vor fi expropriati de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, despagubirile se ridica la 1.226.635,25 RON.

Unitatile de cazare turistica, amendate

Mai mult de jumatate din unitatile de cazare turistica (hoteluri, moteluri, hoteluri pentru tineret si hosteluri, vile, pensiuni turistice urbane si rurale) verificate in ultima perioada de inspectorii Protectiei Consumatorilor au fost depistate cu nereguli. Amenzile aplicate s-au ridicat la 100.950 lei (RON), respectiv 1,095 miliarde lei vechi. Multe din unitatile controlate nu aveau autorizatii sau certificate de clasificare, conditiile de igiena erau necorespunzatoare (mobilier vechi, lenjerii de pat murdare etc.), unele tarife nu erau afisate la loc vizibil etc.

Baze militare americane in judetul Constanta

Oficialii Armatei Americane au ales trei dintre cele cinci locatii propuse de autoritatile romane pentru infiintarea de baze militare, a declarat ministrul roman al Apararii, Teodor Atanasiu, intr-un interviu acordat revistei "Stars and Stripes". Potrivit lui Atanasiu, partea romana si cea americana sunt aproape de incheierea unui acord pe tema dislocarii de trupe SUA pe teritoriul Romaniei. Iar americanii au ales drept locatii baza de la Babadag, unde, in prezent, se antreneaza 1500 de militari americani si romani, baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu, care a fost utilata si folosita de SUA cu ocazia razboiului din Irak, si portul Constanta. "Din punctul de vedere al Guvernului nu exista retineri. Pentru Parlament, este in regula. Din punctul de vedere al armatei nu exista, de asemenea, retineri, iar pentru populatie nu exista probleme majore", a declarat Atanasiu. De asemenea, Romania va permite fortelor americane sa foloseasca obiectivele ca baze operationale avansate in vederea dislocarii de trupe in alte regiuni.

Actionarii BVB vor decide fuziunea cu Rasdaq

Fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq ar putea avea loc pana la finele acestui an, actionarii urmand sa decida cu privire la aceasta operatiune in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor stabilita pentru data de 3 august, potrivit directorului general al BVB, Stere Farmache. El a adaugat ca o estimare rezonabila pentru finalizarea procesului este sfarsitul anului, daca nu intervine contestarea fuziunii, care poate prelungi procesul. Decisa la mijlocul anului trecut, unificarea celor doua piete era prognozata pentru jumatatea acestui an. Denumirea societatii de bursa care va rezulta dupa fuziune va fi Bursa de Valori Bucuresti. Din noua arhitectura a Bursei de Valori Bucuresti SA vor face parte piata reglementata si un sistem alternativ de tranzactionare (ATS) destinate societatilor care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala. Ambele piete vor fi structurate pe doua segmente, respectiv cash (actiuni si obligatiuni) si derivative (futures si optiuni).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...