Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breviar

Doar 21% din romani au rude cu slujbe in strainatate 21% din romani declara ca au un membru de familie care lucreaza in strainatate, in timp ce 72% spun ca nu au, se arata intr-un sondaj INSOMAR efectuat in perioada 18-23 ianuarie pe un ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Doar 21% din romani au rude cu slujbe in strainatate

21% din romani declara ca au un membru de familie care lucreaza in strainatate, in timp ce 72% spun ca nu au, se arata intr-un sondaj INSOMAR efectuat in perioada 18-23 ianuarie pe un esantion de 1.555 de persoane. Cei mai multi chestionati, respectiv 37%, au declarat ca rudele lor muncesc in Italia, iar 31% in Spania. 48% apreciaza ca romanii care lucreaza in alte tari sunt tratati destul de bine, 28% bine si 16% foarte bine. Sondajul INSOMAR a fost comandat de FLSI Petrom si s-a desfasurat in 40 de judete si in Bucuresti.

Numarul de calculatoare pentru elevi, de trei ori mai mic decat in UE

In Romania, la 100 de elevi reveneau 1,4 calculatoare in 2001, 4,4 calculatoare in 2003 si la finele anului trecut 5,9 calculatoare. In schimb, in tarile din Uniunea Europeana erau 9 calculatoare la 100 de elevi in 2001, 11 calculatoare in 2003 si 16 calculatoare in 2005. Practic, cu tot programul de informatizare a scolilor care este in derulare, la acest capitol suntem inca in urma. Trebuie subliniat ca este vorba de media la nivel national, pentru ca daca ne referim la scolile din mediul rural decalajul este si mai evident, in destule unitati nefiind nici macar un calculator performant, daramite 16 la 100 de elevi. In plus, la destule scoli, chiar din mediul urban, elevii nu sunt lasati sa utilizeze calculatorul ca sa nu se strice, informatica fiind o disciplina pur teoretica, ce se preda cu creta pe tabla.

Monumentele istorice pot fi concesionate in schimbul unei redevente

Orice persoana fizica sau juridica de drept privat, roman ori strain, poate concesiona un monument istoric in schimbul unei redevente. Guvernul a reglementat regimul concesionarii monumentelor istorice, aflate in domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale. Potrivit ordonantei, concesionarea monumentelor istorice se poate face pentru o perioada de cel mult 49 de ani. Au calitatea de concedent ministerele si organele de specialitate ale administratiei publice centrale pentru monumentele istorice aflate in domeniul public sau privat al statului si in administrarea lor sau a institutiilor publice care functioneaza in subordinea sau sub autoritatea acestora.
De asemenea, consiliile judetene, consiliile locale sau institutiile publice de interes local pentru monumentele istorice aflate in domeniul public ori privat al unitatii administrativ-teritoriale si in administrarea lor. Daca se concesioneaza monumentele istorice aflate in administrarea regiilor autonome, companiilor nationale sau a altor societati comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, calitatea de concedent apartine ministerelor de resort sau, dupa caz, autoritatilor administratiei publice locale tutelare. Modul de calcul si cel de plata a redeventei se stabilesc de catre ministerele de resort ori de catre autoritatile administratiei publice locale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...