9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial8 iulie, ziua internaţională a extratereştrilor?

8 iulie, ziua internaţională a extratereştrilor?

Pe 8 iulie, 1947, generalul Roger Ramey al aviaţiei americane a ţinut o conferinţă de presă în sediul numărul 8 din Fort Worth, Texas. În cadrul acestui eveniment, Ramsey a schimbat povestea conform căreia un disc zburător se prăbuşise în Roswell, spunând că era vorba, de fapt, despre un balon meteorologic, scrie AOL Weird News.

Pentru pasionaţii de OZN-uri această zi a marcat începutul unei muşamalizări care durează de 64 de ani. Aceştia sunt de părere că guvernul Statelor Unite încearcă să ascundă faptul că extratereştrii au intrat în contact cu omenirea.

Un grup de fani OZN speră acum să transforme acea dată într-un eveniment menit revelaţiilor, declarând 8 iulie “Ziua Divulgărilor”. Această “sărbătoarea” anuală va reuni susţinători ai mişcării, precum Stephen Basset, care speră să atragă atenţia asupra “embargoului asupra adevărului” care a dus la ascunderea unor informaţii importante, legate de prezenţa extratereştrilor pe Pământ, de către guvernele lumii.

Basset este un lobby-ist aflat la conducerea Comitetului de Acţiune Politică pentru Fenomene Extraterestre, o organizaţie care din 1991 cere Congresului SUA să divulge informaţii legate de prezenţa extraterestră. De când este activist, Basset a reuşit să popularizeze expresia “embargo al adevărului”, în detrimentul “muşamalizărilor OZN”. Cu toate că ar prefera ca SUA să fie prima ţară care declară oficial existenţa “vizitatorilor”, lobby-istul spune că sunt zeci de ţări care sunt pe cale să facă această mişcare, precum Rusia, China, Brazilia, Franţa şi Marea Britanie. “A fost o cursă a înarmării, o cursă spaţială, acum există o cursă a divulgării”, spune Basset.

Mişcarea, anunţată pe 1 iulie, a primit peste 1700 de sponsorizări până acum, însă niciuna nu vine din partea unei persoane sau a unei organizaţii de renume, activistul fiind de părere că acest lucru se datorează faptului că evenimentul este abia la început.

Chiar şi persoanele care sunt de părere că extratereştrii sunt prezenţi pe Pământ de câteva decenii, precum fizicianul nuclear Stanton Friedman care a fost primul civil ce a investigat prăbuşirea de la Roswell, rămân sceptice în ceea ce priveşte conceptul.

”Intenţiile sunt bune, dar nu iau în considerare numeroasele ramificaţii care apar dacă priveşti din perspectiva siguranţei naţionale,” spune Friedman, care pe 31 iulie va rosti un discurs, intitulat ”Suntem pregătiţi să facem contactul”, în faţa unui simpozion al entuziaştilor OZN. Fizicianul este de părere că prin divulgarea secretelor legate de extratereştri, liderii mondiali vor fi nevoiţi să renunţe la putere.

Basset spune că prin ”Ziua Divulgărilor” speră să educe cât mai mult publicul în legătură cu ce s-ar putea întâmpla după ce va fi anunţată prezenţa extratereştrilor. Acesta crede că un astfel de anunţ va duce la creearea unui nou tip de politică, numită exopolitică.

Michel Salla, specialist în ştiinţe politice, studiază deja această posibilitate. Salla este de părere că este necesar ca planeta să aibă un plan în cazul în care un extraterestru decide să facă din Pământ cea de a doua casă. Planul trebuie să includă soluţii pentru numeroase situaţii ipotetice.

De exemplu, dacă extratereştrii deţin tehnologii mai avansate, ar trebui să fie forţaţi să-şi împărtăşească secretele cu noi? De asemenea, va trebui creat un centru special care să deţină controlul asupra unor astfel de evenimente.

Trebuie stabilit şi un protocol strict care se reglementeze contactul dintre oameni şi extratereştri, pentru a preveni infecţia cu virusuri străine.

”O problemă mare este interacţiunea dintre cele două specii. Dacă cineva se va simţi ameninţat şi va împuşca un extraterestru?”, spune Salla.

Însă în timp ce exo-politicienii caută răspunsuri la astfel de întrebări, potrivit lui Basset, dezvăluirea unor astfel de informaţii este strâns legată de climatul economic şi politic actual. Cu toate că alegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte SUA reprezintă un factor pozitiv, criza economică din Europa şi SUA îngreunează divulgarea secretelor. Poate după ce criza va trece vom putea ciocni cocktailuri intergalactice cu ”fraţii” noştri verzi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă