15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"Obosit", presedintele CJ Constanta a adormit la volan in intersectie

“Obosit”, presedintele CJ Constanta a adormit la volan in intersectie

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu (foto), a fost gasit dormind, in noaptea de joi spre vineri, intr-o luxoasa masina, oprita intr-o intersectie din oras, unde a stat timp de cateva zeci de minute. Mai multi martori au afirmat ca Nicusor Constantinescu a condus sub influenta bauturilor alcoolice.

Presedintele CJ Constanta a negat ca ar fi fost baut, sustinand ca i s-a facut rau in timp ce se afla la volan. Mai multi politisti constanteni au fost chemati de superiori pentru a da explicatii despre “atitudinea ingaduitoare” fata de un participant la trafic suspectat de conducerea unui autoturism in stare de ebrietate. Martorii, locuitori si totodata alegatori din Constanta, au fost invitati de alesul PSD sa depuna marturii… in instanta.
Autoturismul la volanul caruia se afla Constantinescu s-a oprit in intersectia din fata restaurantului Capitol, la mica distanta de biroul sau. Masina cu motorul pornit a inaintat usor, insa nu a lovit niciun alt vehicul. Mai multi trecatori l-au recunoscut pe demnitar si au sesizat Politia prin serviciul de urgenta 112. Potrivit Politiei, la scurt timp si-au facut aparitia un echipaj de la Ordine Publica si apoi un altul de la Circulatie. In final, membrii a patru echipaje de politie au dirijat circulatia in zona, fara a-l deranja pe “obositul” sofer, care dormea “bustean”, cu motorul pornit si portierele blocate. Cativa martori au declarat ca Nicusor Constantinescu s-a plimbat beat cu masina prin oras mai multi kilometri. Dupa cateva zeci de minute de odihna, Nicusor Daniel Constantinescu a fost deranjat de cativa colegi care au spart geamul unei portiere si l-au scos din masina. Seful CJ, care parea ca nu stie ce i se intampla, a fost transbordat intr-un taxi si dus urgent acasa. Dupa el a plecat imediat si masina Politiei Rutiere. Unul dintre agentii de circulatie le-a declarat superiorilor ca “somnorosul” a fost dus direct la domiciliu, unde a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost alcoolemie zero. Testul nu va fi luat in considerare de Politie, deoarece nu se poate stabili cine a suflat in etilotestul agentului.

“O cadere de energie”

Nicusor Daniel Constantinescu a negat ca ar fi consumat bauturi alcoolice. El a afirmat, ieri, in fata jurnalistilor ca a oprit masina in intersectia respectiva intrucat a “simtit” ca i se face rau, a dat un telefon ca sa cheme “colegii in ajutor”, dupa care, in asteptarea lor, s-a intins, in masina, pe spate, ca sa se odihneasca si a adormit.
Constantinescu a contrazis ancheta interna a politistilor, potrivit careia taxiul l-a dus direct acasa. El a declarat ca respectivii colegi pe care i-a chemat si care l-au scos din masina l-au dus la un medic, “nu are importanta care, mi s-a luat tensiunea si mi s-a spus ca ar fi posibil sa am o manifestare de cadere de energie”. Despre alcoolemie Constantinescu a spus: “Nu am incalcat nicio lege, ce dovada vreti, sa ma duc singur ca nebunul sa imi iau probe?” Cat priveste afirmatia agentului rutier privind testul alcoolic, presedintele CJ Constanta nu a spus nimic.

Ancheta la IPJ Constanta

Inspectoratul de Politie al judetului Constanta a declansat o ancheta interna pentru a-si verifica subordonatii care au ajuns la locul incidentului, pentru ca nu au intervenit in niciun fel si nu i-au facut un test de alcoolemie lui Constantinescu. “Am delegat o echipa speciala care sa investigheze acest caz. In primul rand, ancheta ii vizeaza pe politistii care au fost azi-noapte pe teren sa vedem daca au intervenit asa cum spune legea. Comisia de ancheta este condusa de comisarul-sef Adrian Rapotan, adjunctul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta”, a declarat comisarul-sef Victor Popescu, seful IPJ Constanta.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă