Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Facebook/ Q&A with Mark

Facebook reacționează la epidemia de coronavirus

Facebook va elimina știrile false și teoriile conspiraționiste despre coronavirus dacă acestea riscă să le facă rău celor care le cred transmite Digi24.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

01.02.2020 - 18:55

Politica se aplică rețelelor sociale Facebook și Instagram și include dezinformările despre leacuri false sau metode false de prevenție, dar și informațiile care ar putea induce utilizatorii în eroare în privința resurselor medicale disponibile. Mai mult, hashtag-urile folosite pentru a promova dezinformările pe Instagram vor fi blocate sau restricționate conform Digi24.

Compania Facebook a fost de acord și în trecut să limiteze răspândirea dezinformărilor în materie de sănătate, cum ar fi teoriile conspiraționiste împotriva vaccinării, însă eliminarea completă a conținutului are loc foarte rar. Facebook are o politică prin care elimină conținut doar dacă acesta riscă să provoace vătămări corporale. Spre exemplu, în 2019 a eliminat zvonurile despre vaccinul contra poliomielitei pentru că aceastea puneau în pericol angajații sistemului de sănătate din Pakistan.

Decizia Facebook a venit la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Facebook se va baza pe organizațiile de sănătate să semnalizeze teroriile conspiraționiste care ar putea pune oameni în pericol. Epidemia de coronavirus s-a extins deja în 19 țări și peste 10.000 de oameni au fost infectați, potrivit BBC.

Comentarii

loading...