3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiFacebook a închis peste trei miliarde de conturi false în şase luni

Facebook a închis peste trei miliarde de conturi false în şase luni

Gigantul, care se confruntă cu o creştere importantă a creării automate de conturi cu rea-intenţie, a anunţat că a şters în şase luni peste trei miliarde de conturi, o cifră vertiginoasă, înainte ca acestea să devină active.

Facebook a închis 1,2 miliarde de conturi false în ultimul trimestru din 2018, iar apoi aproape dublu – 2,2 miliarde – în primul trimestru din 2019, o ”creştere din cauza atacurilor automate ale unor actori răuvoitori (care încearcă să) creeze volume largi de conturi simultan”.

Aceste date sunt ameţitoare, având în vedere că platforma are 2,4 miliarde de utilizatori ”activi”.

Îndepărtarea unor ”conţinuturi nocive”, ”împiedicarea amestecului în alegeri, asigurarea că avem instrumente bune de confidenţialitate”, între altele, sunt, ”în opinia mea, subiectele de societate cele mai importante la ora actuală”, iar ”eu cred că (…) desfiinţarea întreprinderii nu le va rezolva”, declara joi, într-o conferinţă telefonică consacrată acestui subiect Mark Zuckerberg.

”Existăm într-un mediu foarte concurenţial şi foarte dinamic, în care (noi) servicii apar în mod constant”, a adăugat el, respingând acuzaţii de monopol.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă