Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fregata "Regele Ferdinand" (Foto: eunavfor.eu)

Exercițiu militar de amploare în apele Ucrainei. România a trimis trei vase de război

3000 de militari din 19 țări membre NATO și partenere participă, în aceste zile, la un exercițiu de amploare, desfășurat în apele internaționale ale Mării Negre și în apele teritoriale ale Ucrainei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 20:02

Potrivit unui anunț difuzat de conducerea Forțelor Navale ale Statelor Unite din Europa (US Naval Forces Europe), la exercițiul "Sea Breeze 19" participă 3000 de militari, 32 de nave și 24 de avioane și de elicoptere.

România a trimis la acest exercițiu trei nave de luptă: fregata "Regele Ferdinand", corveta "Contraamiral Eustațiu Sebastian" și nava purtătoare de rachete "Lăstunul".

Exercițiul se desfășoară în perioada 1 - 12 iulie 2019. "Sea Breeze 19" face parte din seria de măsuri de consolidare a stabilității pe Flancul Estic al NATO.

În ziua de duminică, 7 iulie, cu prilejul Zilei Forțelor Navale ale Ucrainei, la acțiunile desfășurate în portul Odesa a asistat și noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a urcat și la bordul unui distrugător britanic, "HMS Duncan", aflat în Marea Neagră pentru a participa la exercițiul "Sea Breeze".

Comentarii

loading...