9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVîntu a fost condamnat la 6 ani și două luni de închisoare

Vîntu a fost condamnat la 6 ani și două luni de închisoare

 

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, luni, la 6 ani și două luni de închisoare în dosarul Petromservice, Octavian Țurcan  la nouă ani de închisoare, iar Liviu Luca  la șase ani de închisoare, toate pedepsele fiind cu executare, potrivit Mediafax.

Sentința dată de Tribunalul București nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel București. 
În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Liviu Luca, Sorin Mihai, Gheorghe Şupeală, Bogdan Negrutzi, Ioan Bolhâlţeanu, Zizi Anagnastopol, Graziano Rino
Raichovich au fost trimişi în judecată pentru delapidare, iar Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, pentru complicitate la delapidare şi spălare a banilor.
Potrivit procurorilor, în cursul anului 2005, Liviu Luca a devenit, în mod indirect, acţionarul majoritar al SC Petromservice SA, prin achiziţia a 49,35% din acţiunile societăţii, achiziție realizată prin intermediul companiei Elbahold Ltd. (înmatriculată în Cipru), la care avea calitatea de beneficiar real în sensul prevăzut de Legea 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor şi de Directiva 2005/60/CE.
 Anchetatorii au stabilit că Liviu Luca era ajutat la administrarea companiei de către Sorin Ovidiu Vîntu, care a finanţat preluarea pachetului de acţiuni.

Sorin Ovidiu Vîntu este închis acum pentru doi ani, în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, implicat în afacerea FNI. El a mai făcut un an de detenţie pentru că l-a şantajat pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă. De asemenea, este judecat în continuare pentru prăbuşirea FNI. El a solicitat să fie liberat condiţionat după ce a executat două treimi din pedeapsă, cererea fiind înregistrată la judecătore anul acesta. Vîntu a executat până în prezent un an de închisoare, după pedeapsa primită în dosarul privind şantajarea lui Sebastian Ghiţă, şi aproape patru luni din condamnarea din dosarul privind favorizarea lui Nicolae.  

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă