12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUn inspector şi doi agenţi de la IPJ Teleorman, trimişi în judecată...

Un inspector şi doi agenţi de la IPJ Teleorman, trimişi în judecată pentru luare de mită şi şantaj

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată unui inspector şi a doi agenţi şefi din cadrul IPJ Teleorman pentru şantaj şi luare de mită, informează DNA într-un comunicat de presă.

Astfel, Cristian Chiran, ofiţer de poliţie judiciară, cu gradul de inspector principal de poliţie în cadrul IPJ Teleorman, Poliţia Oraşului Videle, Compartimentul Poliţie Rutieră, a fost arestat preventiv pentru două infracţiuni de luare de mită, instigare la infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi şantaj.

Georgel Buşega, agent şef principal în cadrul IPJ Teleorman, Poliţia Oraşului Videle, Compartimentul Poliţie Rutieră, este acuzat de luare de mită, iar Constantin Totoi de abuz în serviciu.

Mai precis, pe 16 şi 17 octombrie 2012, Cristian Chiran l-a determinat pe Cristian Totoi şi pe unii inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier să nu constate şi să nu aplice sancţiuni contravenţionale (amenzi în cuantum de 28.000 lei) unor persoane care efectuau servicii de transport persoane şi de marfă fără a respecta prevederile legale în domeniu.

Pe 23 octombrie 2012, tot Cristian Chiran, împreună cu Georgel Buşega au pretins şi primit de la un conducător auto suma de 300 lei cu titlu de mită pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională pentru încălcarea normelor Codului rutier.

De asemenea, în cursul lunii noiembrie 2012, ofiţerul de poliţie judiciară Cristian Chiran a pretins şi primit de la trei persoane foloase materiale necuvenite (ex. material lemnos, motorină) în valoare totală de aproximativ 900 lei pentru a favoriza o persoană cercetată pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale altor persoane.

În plus, pe 23 octombrie 2012, acelaşi ofiţer de poliţie a constrâns o persoană să îi dea o sumă de bani pentru achiziţionarea unei cantităţi de benzină, ameninţându-l că, în caz contrar, nu va putea trece prin localitatea Videle cu autovehiculul fără a fi supus controlului şi sancţionării de către lucrătorii de poliţie rutieră.

Pe 28 noiembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor trei reprezentanţi ai IPJ Teleorman, iar pe 7 decembrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus arestarea preventivă a lui Cristian Chiran pe un termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită.

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă